Officieel: La Liga hervat op 11 juni met derby Sevilla - Real Betis

29 mei 2020, 16:40

De kogel is definitief door de kerk: het huidige Primera Division-seizoen wordt op 11 juni 2020 hervat. Sevilla en Real Betis spelen de derby als de allereerste wedstrijd na de coronastop. Als alles volgens plan verloopt, dan wordt het seizoen op 18-19 juli beëindigd en het plan is om op 12 september het nieuwe seizoen weer op te starten.

Dat staat in een open brief die naar alle clubs is verstuurd. Eerder hadden alle betrokken partijen (clubs, overheid, La Liga, spelersraad, etcetera.) al toestemming gegeven voor een herstart, die nu definitief gepland is. Er is een strakke planning, want in de laatste ruime maand moeten er liefst elf speelrondes worden afgewerkt. Over de afwerking van de Copa del Rey, waarin Real Sociedad en Athletic Bilbao in de finale staan, is niets bekend gemaakt.

Lees ook: La Liga mikt op 12 september als start van nieuwe seizoen

De (her)openingswedstrijd is een bijzonder duel, want het is het treffen tussen Sevilla en Real Betis, een derby. "Een unieke wedstrijd, met een mogelijk eerbetoon aan alle overledenen", zei La Liga-baas Javier Tebas eerder over het duel. Dat was de wedstrijd die op het programma stond in het eerste weekend dat La Liga werd afgelast. Als dat voor alle wedstrijden wordt gedaan, is dit het te verwachten programma. Of dat het geval is en in welke volgorde dat zou zijn, is overigens niet gecommuniceerd.

Vermoedelijk programma:

Athletic Bilbao – Atlético Madrid

Celta de Vigo – Villarreal

Espanyol – Deportivo Alavés

Granada CF – Getafe CF

CD Leganés – Real Valladolid

Real Mallorca – FC Barcelona

Real Madrid – SD Eibar

Real Sociedad – Osasuna

Valencia – Levante UD

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen