Gisteren gemist: Bosz wint, Icardi naar PSG en Lyon in protest

30 mei 2020, 00:30   Bijgewerkt: 29 mei 2020, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 29 mei.

Bosz' Leverkusen herstelt zich van dreun door recordgoal Havertz

Bayer Leverkusen heeft zich vrijdagavond goed hersteld van de forse nederlaag midweeks tegen VfL Wolfsburg. Op bezoek bij SC Freiburg was de ploeg van Peter Bosz heer en meester, al creëerde het weinig grote kansen. Dankzij een recordtreffer van Kai Havertz – die even daarna geblesseerd uitviel – stijgt die Werkself in elk geval voor even weer naar de derde plaats in de Bundesliga: 0-1. 

Lyon stapt naar Ligue 1 en wil competitie alsnog hervatten

Olympique Lyon is in beroep gaan tegen het stopzetten van de Ligue 1. De Franse club heeft de voetbalbond gevraagd om de beslissing over de voetbalcompetitie te heroverwegen. Dat doet het in een open brief aan de Fédération française de football, de Franse voetbalbond (FFF). 

'PSG smijt als eerste met geld in coronatijd: Icardi blijft'

Paris Saint-Germain gaat de eerste Europese topclub worden met een miljoenentransfer in de coronacrisis. De Franse topclub heeft een akkoord gesloten met Internazionale over de permanente transfer van Mauro Icardi. Anders dan de koopclausule in de huurovereenkomst wordt er geen zeventig, maar vijftig miljoen euro betaald, met nog zeven miljoen euro aan mogelijke bonussen. Zaterdag wordt de officiële aankondiging zelfs al verwacht. 

'Champions League-finale mogelijk toch niet in Istanbul'

De Champions League-finale wordt mogelijk verplaatst uit Istanbul. De eindstrijd van het miljardenbal zal mogelijk op een nieuwe locatie gehouden worden, in plaats van in het Ataturk Olympisch Stadion. De Turken zouden het niet meer zien zitten om een finale achter gesloten deuren te organiseren, mede omdat de stad nog overhoop ligt en het project al veel geld kostte. Op 17 juni moet er meer duidelijkheid komen. 

Veltman is weer helemaal hersteld van knieblessure, Hatzidiakos net over de helft

Joël Veltman is weer helemaal hersteld van zijn knieblessure. De verdediger van Ajax viel in de topper tegen PSV uit met een knieblessure en stond naar verwachting twee maanden buitenspel. Door de coronacrisis is hij echter niet meer in actie gekomen namens de Amsterdammers dit seizoen, maar achter de schermen heeft hij zich weer helemaal fit getraind. "Mijn knie is helemaal top, het is weer een gezonde knie." Collega-verdediger Pantelis Hatzidiakos van AZ [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367931/hatzidiakos-revalideert-ik-zit-nu-iets-verder-dan-halverwege/,_blank,is net over de helft]. 

Vitesse legt zich niet neer bij besluit van de rechter

Vitesse is niet van plan om zich neer te leggen bij het besluit van de rechter. Hoewel de Arnhemmers vrijdag te horen kregen dat ze hun [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367918/vitesse-moet-volle-huur-blijven-betalen-rechtszaak-verloren/,_blank,argumentatie niet goed hadden onderbouwd] en dus de volledige stadionhuur moeten betalen, zien ze perspectief om een nieuwe zaak te starten. 'Het vonnis is een bevestiging van het standpunt van Vitesse en een basis voor mogelijke voortzetting van de aanspraak op vermindering van de huurprijs.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen