Stam claimt aandeel in succes Feyenoord: "Niet een beetje, hoor"

30 mei 2020, 08:33   Bijgewerkt: 30 mei 2020, 09:19

Jaap Stam claimt ook een aandeel te hebben in de wederopstanding van Feyenoord onder Dick Advocaat. Na de nederlaag tegen Ajax diende Stam in de herfst zijn ontslag in. De voormalig verdediger zag te weinig perspectief meer. De resultaten die Rotterdammers vervolgens boekten onder Advocaat, beschouwt Stam ook als zijn succes.

"Een beetje?! Niet een beetje, hoor. Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan. Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen", zegt Stam in een interview met Trouw. "Voor Dick was het een perfect moment. Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten. Mensen zien dan niet wat er vooraf is gebeurd. Zo is de voetballerij. Een ander loopt er dan mee weg. Dick heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?"

Stam vond het beter dat destijds iemand anders het stokje van hem overnam. "Mensen die mij aangenomen hadden, waren al weg. Er kwamen anderen met andere afspraken. Een deel van de selectie was nog niet fit en we hadden veel jonge jongens. Dat is niet erg, ik wist dat het tijd ging kosten. Maar die tijd krijg je niet", blikt de nieuwe trainer van het Amerikaanse FC Cincinnati terug. Voor Dick was het een perfect moment. Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen