Griekse minister: "Situatie komt goed"

3 juli 2006, 21:31

Volgens de Griekse minister minister van sportzaken Giorgios Orfanos hoeft het Griekse voetbal zich nog geen zorgen te maken. Vandaag werd bekend dat de FIFA de Griekse bond op non-actief gezet heeft, maar Orfanos verwacht dat deze schorsing binnenkort opgeheven zal worden. "Deze procedure om de regelgeving te veranderen, loopt", stelt hij.

De wereldbond besloot tot de schorsing wegens politieke inmenging in de Griekse voetbalbond (HFF). Dat is niet toegestaan. De FIFA trof deze zware sanctie wegens het niet nakomen van een belofte door de de Griekse overheid. De regering zou zich bij de sportwetgeving conformeren aan de FIFA-statuten, maar deed dit nog altijd niet. Griekenland is het eerste Europese land dat zo is aangepakt. Tot dusver trof alleen Cambodja en Kenia dat lot. 

Orfanos reageerde per ommegaande met een persverklaring. Hij verwees naar een ontmoeting met FIFA-president Blatter op 29 mei, waarin hij had toegezegd de zaak te regelen. "De procedure loopt. Er moet alleen nog worden gestemd over de wetsvoorstellen ten aanzien van de opzet, de organisatie en het functioneren van de profcompetities. De debatten daarover in het parlement beginnen dinsdag", liet Orfanos, die zegt het Griekse voetbal alleen financieel gezond te willen maken, weten.

Griekenland veroverde in 2004 in Portugal verrassend de Europese titel, maar plaatste zich daardoor niet automatisch voor de eindronde van het volgende toernooi, in Zwitserland en Oostenrijk. De kwalificaties voor het EK beginnen in september. De Grieken zijn in groep C ingedeeld met Hongarije, Noorwegen, Turkije, Moldavië, Bosnië-Herzegovina en Malta. 

De schorsing zou inhouden dat Griekenland niet deel zou mogen nemen aan deze kwalificatiewedstrijden. Bovendien zouden alle Griekse club worden uitgesloten van deelname aan Europese bekertoernooien zoals de Champions League en de UEFA Cup.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen