NEC'er Sturing kan naar Spelen in Tokio: "Ik wil daar echt bij zijn"

30 mei 2020, 11:13

NEC'er Frank Sturing mag blijven dromen van deelname aan de Olympische Spelen. De vader van de 23-jarige verdediger komt uit Canada en daarom mag de straks transfervrije Nijmegenaar uitkomen voor de Olympische ploeg van dat land.

Voor komende zomer had Sturing zijn paspoort in orde gemaakt, maar werden de Spelen geannuleerd. Het betekende aanvankelijk dat hij volgend jaar te oud zou zijn. Echter is de leeftijdsgrens van 23 naar 24 verhoogd. "Het was een harde klap dat het niet doorging en dat toen de Spelen werden verplaatst. Maar toen kwam er mooi nieuws, want die leeftijd wordt nu verhoogd. En dus kan ik geselecteerd worden", zegt Sturing tegen Omroep Gelderland. "Ik heb het paspoort inmiddels ook. Mijn Engels is goed, maar ik spreek geen Frans."

De Spelen in Tokio blijven voor Sturing een serieus doel. "Ik wil daar echt graag bij zijn. Dat zou ook mooi staan op mijn CV. Maar eerst moet ik me focussen op het vinden van een nieuwe club, want bij NEC wordt mijn contract niet verlengd. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat ik op de Spelen kan zijn, als we ons tenminste kwalificeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen