Transferweekje: Zeefuik, Feyenoord, druk op trainers

30 mei 2020, 12:11   Bijgewerkt: 30 mei 2020, 15:21

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Southampton wil doorpakken met Zeefuik

Deze week maakte Deyovaisio Zeefuik nog maar eens duidelijk dat hij in het buitenland aan de slag wil. Eerder werd hij al in verband gebracht met Stade de Reims en Southampton en met name de Engelse club heeft verregaande interesse. De Premier League-club heeft de rechtsback van FC Groningen, waar hij nog een contract heeft tot 2021, al langer op de korrel. Volgens onder meer Eurosport ziet de club in de 22-jarige back een zeer welkome versterking voor de defensie, wat Voetbal International vervolgens ook bevestigde. Southampton raakte halverwege het seizoen rechtsback Cedric Soares kwijt aan Arsenal en wil die positie graag versterken. Trainer Ralph Hasenhüttl is al lange tijd fan van de Nederlandse back en verwacht dat de Nederlander kan doorgroeien bij Southampton.

{image[340928][right-half][]}Bayern wil alweer af van topaankoop Hernández

Het huwelijk tussen Bayern München en Lucas Hernández is vooralsnog allerminst gelukkig. In de zomer van vorig jaar werd hij voor tachtig miljoen euro weggekocht bij Atlético Madrid, maar tot dusver speelde hij pas zestien duels in de achterhoede. Volgens TZ voldoet de Fransman niet en wil Bayern hem lozen. De 24-jarige verdediger is volgens het Duitse medium aangeboden bij Manchester City en Internazionale. De Fransman wil zelf graag bij de Duitse topclub blijven, zo liet zijn zaakwaarnemer onlangs nog weten. Hernández was dit seizoen een tijdlang geblesseerd en formeerde Hansi Flick intussen de succesformule voor Bayern. Dat hield onder andere in dat Alphonso Davies doorbrak als rechtsback en David Alaba sindsdien in het centrum van de defensie speelt. Een typisch gevalletje van de een zijn dood, is de ander z'n brood.

Feyenoord's achterhoede

Hoe ziet de laatste linie van Feyenoord er volgend seizoen uit? Dat is een van de grote vragen. Dick Advocaat kreeg de balans in het elftal terug, mede door de solide achterhoede. Maar Eric Botteghin heeft zijn contract nog altijd niet verlengd en staat in de belangstelling van Antalyaspor en Italiaanse clubs, terwijl [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367860/karsdorp-hoorde-het-hele-seizoen-niks-van-werkgever-as-roma/,_blank,Rick Karsdorp] in principe terugkeert bij AS Roma en onbetaalbaar is voor een nieuwe verhuurbeurt. [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367024/kokcu-alleen-weg-bij-mega-bod-verhuur-voor-van-beek/,_blank,Sven van Beek] mag op zijn beurt verhuurd worden en Ridgeciano Haps en Marcos Senesi zijn spelers die waarde vertegenwoordigen om de komst van aanwinsten eventueel te financieren. George Johnston wil worden verhuurd volgens Feyenoord Transfermarkt en Calvin Verdonk en Jan-Arie van der Heijden vertrekken transfervrij deze zomer, waardoor er de nodige vacatures ontstaan. Verder heeft Leroy Fer – voor de verdediging – ook nog altijd niet bijgetekend en vertrekt Renato Tapia op zeker, waardoor De Kleine Generaal weer flink moet gaan timmeren achterin.

{image[337480][right-half][]}Bundesliga-trainers onder druk

De Bundesliga is amper twee weken hervat of de eerste trainers staan onder druk. Door de nederlaag tegen Bayern München kan Borussia Dortmund de titel opnieuw vergeten en wordt in de Duitse media druk gespeculeerd over de toekomst van Lucien Favre. Is de Zwitser nog wel de juiste man? BILD en Kicker denken van niet. Aartsrivaal Schalke 04 presteert al tijden niet onder David Wagner. Ook voor de coronastop was het al bar en boos wat Schalke laat zien. Sinds de bal weer rolt in Duitsland leden Die Königsblauen drie nederlagen en wacht de club al tien wedstrijden op een overwinning. Als niet gauw verbetering optreedt, zijn Wagners dagen als trainer van Schalke geteld. Verder moet ook Adi Hütter zich steeds meer zorgen maken. Eintracht Frankfurt, vorig seizoen nog halve finalist in de Europa League, raakt steeds meer verwikkeld in een moeilijke degradatiestrijd. Door slechts één puntje uit de laatste zes wedstrijden is Frankfurt afgezakt naar de veertiende plaats. Kan Hütter het tij nog keren?

Ambitieus Almere City FC

Komend seizoen moet hét jaar worden van Almere City FC. De club schreef vier jaar geleden een vijfjarenplan om in de Eredivisie te voetballen. En dus moet de club komend seizoen promoveren. Met de komst van Thibaut Lesquoy (Dudelange) en Oussama Bouyaghlafen (FC Den Bosch) werd al geïnvesteerd en daar kwam deze week routinier Ryan Koolwijk bij. Ook is het volgens Omroep Flevoland de intentie om aanvoerder Tim Receveur langer te binden. [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367818/almere-city-fc-neemt-alweer-afscheid-van-spits-boymans/,_blank,Ruud Boymans] paste niet in het plaatje en is daarom vertrokken. Ook Youri Loen en James Efmorfidis zullen er in het potentiële kampioensjaar niet meer bij zijn: eerstgenoemde kreeg geen nieuwe verbintenis aangeboden, ondanks dat hij de meeste minuten maakte van alle spelers de laatste twee jaar. De Griekse aanvaller kijkt ol zijn beurt zelf verder en hoopt op een aanbieding uit de Eredivisie. Ontwikkelingen en ambities genoeg in Almere, wat zal eruit komen?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen