Spoorboekje: kan Dortmund in het spoor van Bayern blijven?

31 mei 2020, 07:00   Bijgewerkt: 30 mei 2020, 23:33

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 31 mei.

Wedstrijden

Hamburger SV - SV Wehen Wiesbaden (13.30 uur)

Hamburger SV heeft twee dagen de tijd gehad zich bijeen te rapen. HSV leek donderdag tegen VfB Stuttgart een grote stap te zetten naar directe promotie, maar de club van Timo Letschert en Rick van Drongelen verspeelde een 0-2 voorsprong en ging zelfs nog met 3-2 onderuit. Niet langer heeft HSV promotie in eigen hand en moet het hopen op een misstap van Stuttgart en mag het vooral zelf geen fouten maken.

Shakhtar Donetsk - Dinamo Kiev (16.00 uur)

Het seizoen van Oekraïne is dit weekend hervat. Vandaag staat er gelijk een topaffiche op het programma: Shakhtar tegen Kiev. In het restant van de competitie is niet de vraag of Shakhtar kampioen wordt, maar wanneer. De koploper kan de aanstaande titel van extra glans voorzien door de rivaal te kloppen. Of weet Kiev het verschil tussen de nummer één en twee terug te brengen tot tien punten?

SC Paderborn - Borussia Dortmund (18.00 uur)

Het enige wat Borussia Dortmund rest is de Champions Leauge veiligstellen. Voor de ploeg is dat slechts een troostprijs. Dortmund investeerde flink in een poging Bayern München van de troon te stoten. Na de nederlaag van dinsdag tegen datzelfde Bayern, gaat die wens opnieuw niet in vervulling. Tegen SC Paderborn kan BVB zeker niet bij de pakken neerzetten Bayer Leverkusen, RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach hijgen Dortmund in de nek. Het mislopen van de Champions League zou helemaal een deceptie zijn.

Voetbal op tv

13.25 uur: HSV - Wehen Wiesbaden, FOX Sports 1 - live verslag uit 2. Bundesliga

15.00 uur: Het puntertje van Patrick Kluivert, NPO 1 - terugblik op Champions Leauge-winst Ajax in 1995

15.30 uur: Borussia Mönchengladbach - Union Berlin, FOX Sports 1 - live verslag uit Bundesliga

18.00 uur: SC Paderborn - Borussia Dortmund, FOX Sports 1 - live verslag uit Bundesliga

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen