Zeges voor Hoffenheim en Werder, Dilrosun matchwinner Hertha

30 mei 2020, 17:27   Bijgewerkt: 30 mei 2020, 17:34

Vanuit Nederlands perspectief is het een prima middag geworden in de Bundesliga. Het 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder boekte een prima zege bij FSV Mainz, waardoor de stijgende lijn weer gevonden is. Ondertussen pakte Davy Klaassen met Werder Bremen een belangrijke zege bij Schalke en werd Javairo Dilrosun de matchwinner voor Hertha BSC.

Mainz - Hoffenheim 0-1

Bij de ploeg van Alfred Schreuder begon Melayro Bogarde in de basis. Het waren voor de jeugdinternational van Oranje direct zijn eerste minuten in de Bundesliga. Dat maakt hem de jongste Nederlander (18 jaar en 2 dagen) ooit op het hoogste niveau van Duitsland. Lang duurde zijn debuut niet, want met geel op zak werd hij in de rust gewisseld door Schreuder. Bij de tegenpartij werd Jean-Paul Boëtius in rust gewisseld, terwijl Jeffrey Bruma wel de hele wedstrijd speelde. In een povere partij werd het verschil gemaakt door Ihlas Bebou die kort voor rust bekeken scoorde met een schuiver. Eerder in het duel had Steven Zuber namens Hoffenheim al een penalty gemist. Mainz liet met name in de tweede helft niets zien en verloor terecht. De ploeg staat zestiende en moet vrezen door degradatie. Hoffenheim wint voor de twee keer op rij en heeft de juiste vorm te pakken.

Schalke 04 - Werder 0-1

Bij Schalke 04 zit de klad er behoorlijk in, zo is ook vandaag gebleken. De ploeg uit Gelsenkirchen presteerde voor de coronacrisis al dramatisch en heeft die lijn doorgetrokken naar deze maand, aangezien alle drie duels tot dusver verloren gingen. In totaal werd er nu al tien keer op rij niet meer gewonnen in de Bundesliga. Een slechte reeks, die vandaag voortgezet werd. Werder Bremen is begonnen met punten sprokkelen is inmiddels vier duels op rij ongeslagen. Met Davy Klaassen in de basis werd er met 0-1 gewonnen. Na een halfuur schoot Leonardo Bittencourt prachtig raak van grote afstand nadat Klaassen eerder de bal prima had veroverd. Werder staat nog steeds zestiende, maar mag weer naar boven kijken.

Hertha - FC Augsburg 2-0

Javairo Dilrosun heeft het vertrouwen van trainer Bruno Labbadia terugbetaald bij Hertha BSC. De Nederlandse buitenspeler stond in de basis en was na 23 minuten trefzeker. De international reageerde alert bij een rebound, maakte de bal slim vrij en schoof handig binnen. Het was pas zijn derde goal van dit seizoen, maar wel voldoende voor de overwinning. Zeker omdat de Poolse spits Krzysztof Piatek in de slotfase de 2-0 maakte. Hertha bezet de negende plaats, terwijl Augsburg dertiende staat. Dat is knap werk van Labbadia, die van Hertha een stug en sterk elftal heeft gemaakt.

Overige uitslag:

Wolfsburg - Frankfurt 1-2 (assist Dost)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen