Algoritme gebruiken om eindstand te bepalen optie voor Serie A

30 mei 2020, 17:52

Er wordt in Italië alles aan gedaan om de Serie A dit seizoen gewoon af te maken. Het is de bedoeling dat er op 20 juni weer gevoetbald gaat worden, maar als dat niet lukt dan zijn er nog andere plannen gemaakt. Volgens Gabriele Gravina, de baas van de Italiaanse bond FIGC, is het gebruiken van een algoritme om de eindstand te maken een optie.

Als er sprake wordt van tijdnood of andere redenen waarom het misgaat, dan zijn er plannen om de competitie te redden. "We hebben een zeer duidelijk Plan B", legt Gravina uit aan Sky Sports Italia. "Mochten alle wedstrijden niet uitgespeeld worden, dan worden er play-offs gespeeld om een eindstand te kunnen bepalen. We kijken altijd naar de sportieve aspecten van de zaak."

Wat ook nog kan, is dat de competitie wordt hervat en dat het vervolgens weer misgaat. "Dan zal er een algoritme worden gebruikt om de eindstand te berekenen", zegt Gravina. "Dat algoritme houdt rekening met verschillende factoren, gekoppeld aan de eerdere resultaten en objectieve elementen van de ranglijst. Op die manier kunnen we altijd tot een eindstand komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen