Bayern imponeert weer en boekt met gemak achtste zege op rij

30 mei 2020, 20:25

Bayern München blijft de Bundesliga stevig in zijn greep houden. De recordkampioen imponeerde midweeks met een zege bij belager Borussia Dortmund en heeft zaterdagavond weer van zich doen spreken. Nummer zestien Fortuna Düsseldorf was in de Allianz Arena absoluut geen partij voor de koploper, die simpel met 5-0 won en het gat met Dortmund vergrootte tot tien punten.

Bayern nam de touwtjes meteen in handen en kreeg meteen kansen, maar had een beetje hulp van de bezoekers nodig om op voorsprong te komen. Mathias Jørgensen, oud-speler van PSV, werkt de bal in eigen doel na een inzet van Benjamin Pavard. De Franse rechtsback kopte na een halfuur zelf raak uit een corner en daardoor was Bayern al snel in veilige haven.

De buit was helemaal binnen toen Robert Lewandowski kort voor rust de 3-0 tegen de touwen schoot. Dat was op zich niet zo bijzonder, maar de aanval die daaraan vooraf ging was dat wel. Zowel Joshua Kimmich als Thomas Müller speelde een hoofdrol in de opzet van de aanval, waarna Lewandowski de trekker overhaalde. Na de pauze was hij met een slim hakje wederom trefzeker na een voorzet van Serge Gnabry. Het Poolse fenomeen staat nu op 43 goals in 37 wedstrijden (alle competities). Nooit eerder scoorde hij 43 doelpunten in één seizoen. Het slotakkoord was in de 52ste minuut vervolgens voor Alphonse Davies: 5-0. Hij scoorde twee minuten na de 4-0 van Lewandowski. Joshua Zirkzee deed het laatste kwartier als invaller mee.

Bayern is zodoende weer dichterbij de achtster titel op rij gekomen. Met nog vijf competitiewedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op Dortmund tien punten, al speelt die ploeg zondag nog tegen SC Paderborn. Volgende week wacht een nieuwe test voor Bayern, uit tegen Bayer Leverkusen.