Voorstel Lyon afgewezen, wel toestemming voor oefenduels

31 mei 2020, 09:49   Bijgewerkt: 31 mei 2020, 09:54

Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, heeft de buik vol van Olympique Lyon. De Franse topclub heeft diverse verzoeken ingediend uit onvrede over de afloop van de Ligue 1 en een nieuwe volgende poging om de competitie toch weer te hervatten, loopt dan ook op niets uit. "Hij is te laat, de strijd is al gestreden." Wel mag de club oefenwedstrijden gaan spelen, waar het eveneens om vroeg.

Dat vertelt Maracineanu tegenover Europe 1. De Franse club had in een brief gevraagd om de beslissing over de voetbalcompetitie te heroverwegen. Dat is niet meer aan de orde voor de minister, die stelt dat voorzitter Jean-Michel Aulas veel eerder had moeten opstaan. "Toen het besluit genomen had moeten worden, had Aulas moeten opstaan", vindt Maracineanu.

Lees ookLyon stapt naar Ligue 1 en wil competitie alsnog hervatten

Via meerdere alternatieven hoopte Aulas de Ligue 1 nog te mogen hervatten. Ook spande hij al een rechtszaak aan om een gemis aan inkomsten te compenseren, maar alles liep vooralsnog op niets uit. Zijn recente open brief om de Ligue 1 nog af te maken, heeft dus ook niet geholpen. Lyon grijpt overal naast in de huidige eindstand. Het kan overigens nog wel Europa in: via de Coupe de la Ligue en de Champions League kan het nog een Europees ticket pakken.

Oefenwedstrijden

En voor die wedstrijden in de Champions League, die vermoedelijk nog wel wordt hervat en waarin het Juventus treft, wil Aulas met Lyon graag oefenwedstrijden spelen. Daarvoor kreeg het wel groen licht van Maracineanu, die ook stelt dat het de duels mag uitzenden op tv, om zo het gemis van die inkomsten te compenseren. Wel verwacht ze dat dát geld dan verdwijnt in een solidariteitsfonds voor de Franse sport.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen