Officieel: PSG doet met Icardi eerste megadeal in coronatijd

31 mei 2020, 13:08   Bijgewerkt: 31 mei 2020, 18:58

Paris Saint-Germain heeft Mauro Icardi zondag officieel overgenomen van Internazionale. De Argentijnse aanvaller tekent een contract tot en met 2024 in Parijs en kost naar verluidt minimaal zo'n vijftig miljoen euro, exclusief bonussen. De Franse topclub is daarmee de eerste die in coronatijd een megadeal aankondigt.

Toch is het transferbedrag door crisis wel een stuk lager, dan de optie die in het huurcontract was opgenomen. PSG huurde Icardi het afgelopen seizoen al van Internazionale en kon hem voor zo'n zeventig miljoen euro overnemen. Door de coronacrisis ligt dat bedrag dus een stuk lager, al kan het nog wel met zo'n zeven miljoen euro oplopen door de afgesproken bonussen. De bedragen worden door beide clubs overigens niet bevestigd. 

Icardi speelde in zijn huurperiode in Parijs 31 officiële wedstrijden, waarin hij twintig doelpunten maakte. Het vertrek is voor de Italiaanse club goed nieuws, aangezien hij daar uit de gratie was geraakt vanwege een conflict. Zijn aanvoerdersband werd afgenomen en toenmalig trainer Luciano Spalletti zette hem uit de selectie. In de voorbereiding op dit seizoen werd al gauw duidelijk dat Antonio Conte het probleemkind ook niet nodig had. Bovendien kan de Serie A-club het geld goed gebruiken in deze moeilijke tijden.

Eerder kwam de veelbesproken spits uit voor Sampdoria, dat hem in 2013 verkocht aan Inter. Bij die club groeide hij uit tot een absolute sterkhouder: in 219 wedstrijden scoorde hij maar liefst 124 doelpunten. Desondanks was een vertrek deze zomer onvermijdelijk geworden. Met Romelu Lukaku werd er bovendien al een geschikte vervanger gevonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen