Mönchengladbach blijft dit keer schadevrij in CL-race

31 mei 2020, 17:27   Bijgewerkt: 31 mei 2020, 20:00

Borussia Mönchengladbach blijft volop in de race voor de Champions League. Dankzij een overwinning op Union Berlin (4-1) wipt het elftal van Marco Rose in elk geval over Bayer Leverkusen heen. Marcus Thuram droeg een van zijn treffers op aan George Floyd, de zwarte, ongewapende arrestant die afgelopen week in Minneapolis door politiegeweld om het leven kwam.

Mönchengladbach strijdt met Borussia Dortmund, Leverkusen en RB Leipzig om drie toegangsbewijzen voor de Champions Leauge. Na een nederlaag tegen Leverkusen (1-3) en een gelijkspel (0-0) kon Gladbach niet opnieuw averij gebruiken. Zover lieten Die Fohlen het deze keer ook niet komen. De thuisploeg was een maatje te groot voor Gladbach.

Aan de hand van uitblinkers Marcus Thuram en Alassane Plea had Gladbach geen kind aan de bezoekers. Halverwege zorgden Florian Neuhaus en Thuram voor een 2-0 ruststand. Uit het niets maakte Union vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer. Bij de goal van Sebastian Andersson leek sprake te zijn van hands, maar keurde de arbitrage het doelpunt goed. Lang duurde de Berlijnse wederopstanding niet. Thuram, wederom op aangeven van Plea, bracht de marge terug naar twee. De Fransman droeg met een knielend gebaar zijn tweede doelpunt op aan Floyd. In de slotfase pikte Plea ook zijn doelpuntje mee en bepaalde hij de uitslag op 4-1.

De zege brengt Mönchengladbach op de derde plaats, maar kan RB Leipzig morgen bij winst op FC Köln langszij komen. Gladbach blijft Leverkusen in elk geval op doelsaldo voor. Union kent andere problemen: de hoofdstedelingen staan nog steeds maar vier punten boven de streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen