NOC*NSF hoopt dat overheid per 1 juli topsport toestaat

31 mei 2020, 20:38   Bijgewerkt: 31 mei 2020, 21:55

NOC*NSF hoopt dat topsporters per 1 juli de draad weer op kunnen pakken. Vooralsnog geldt het huidige verbod tot 1 september. "Met de kennis van nu moeten we niet de besluiten van toen beoordelen. We kunnen wel kijken naar wat er nu kan", aldus technisch directeur Maurits Hendriks van het NOC*NSF.

Hendriks zet in op 1 juli, wat een vervroeging van twee maanden zou betekenen. "De topsport heeft een goede zaak", zegt hij bij de NOS. "Het gaat om een heel klein aantal mensen, het risico voor de samenleving is erg beperkt." Hendriks legt nog een argument op tafel. "Topsport heeft de luxe van fulltime medische begeleiding. Altijd kan er iemand meekijken. Je kunt veel organiseren wat in andere omgevingen niet zo eenvoudig is."

De wens van het NOC*NSF biedt het Nederlandse betaald voetbal nieuw perspectief richting het nieuwe seizoen. Clubs houden er vooralsnog rekening mee dat er pas in september weer normaal gevoetbald kan worden. Op de achtergrond was de KNVB al bezig met een lobby om in augustus oefenwedstrijden mogelijk te maken. "We hebben inmiddels wat ervaring met protocollen. Ik denk dat we een goede case hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen