Serie A hoopt op supporters: "Het lijkt me mogelijk in stadions"

1 juni 2020, 19:01

In Italië wordt stiekem gehoopt dat er dit seizoen nog mondjesmaat supporters aanwezig mogen zijn in de Serie A. Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, oogt vol vertrouwen: "Ik hoop het echt met heel mijn hart."

De Serie A wordt midden juni na ruim drie maanden 'coronastilte' weer hervat. Vorige week donderdag gaf de Italiaanse regering haar goedkeurig voor de hervatting. Uiteraard zonder supporters en achter gesloten deuren. Al hoopt Gravina over een tijdje op meer. "Het lijkt me mogelijk in stadions met 60.000 of 80.000 plaatsen een beperkt een aantal toeschouwers te ontvangen. Natuurlijk zullen alle maatregelen in acht moeten worden genomen. Maar het is te vroeg voor een debat", betoogt hij bij Radio 24.

Italië was na China het tweede land dat zeer zwaar getroffen werd door het coronavirus. Vooral in Bergamo vielen veel doden. Gravina hoopt dat het voetbal het land weer een beetje kan laten lachen. "Het zou mooi zijn de hartstochtelijke fans op die manier te belonen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen