Schreuder trots op debuterende Bogarde: "Hij verdiende het ook"

1 juni 2020, 20:27

Het was een opvallende debutant afgelopen zaterdag: Melayro Bogarde werd door zijn basisplaats bij 1899 Hoffenheim de jongste Nederlandse debutant in de Bundesliga. Volgens trainer Alfred Schreuder was de toen pas twee dagen achttien jaar oude verdediger klaar voor het grote werk.

Twee mutaties achterin zorgde ervoor dat Schreuder moest schuiven, zo vertelt hij aan Voetbal International. "Melayro deed het al weken goed op de training, dan is een en een eigenlijk al twee. Ik wilde zo weinig mogelijk veranderen. Voor de wedstrijd had hij al twee keer bij de basis meegetraind, toen deed hij het ook prima. Ik dacht: als hij het goed doet op de training, ga ik zo min mogelijk veranderen en start hij. Hij verdiende het ook."

Na vier keer op de bank was het dan eindelijk raak voor Bogarde, die een verdienstelijke wedstrijd speelde. Schreuder verwacht nog veel meer van de net volwassen voetballer. "En stel dat het misgaat, dat hoort ook bij ontwikkeling. Maar daar was ik niet mee bezig. Ik ga uit van het positieve. Ik heb tegen hem gezegd: "Weet waarom je speelt. Iedereen heeft vertrouwen in je en geniet ervan. Hou het simpel." Verder heb ik hem geen opdrachten gegeven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen