'Ajax doet plicht en is roerganger solidariteitsfonds'

2 juni 2020, 07:47   Bijgewerkt: 2 juni 2020, 14:31

Ajax is de grote sterkhouder wat betreft het solidariteitsfonds dat uit de grond is gestampt om het Nederlandse voetbal op de been te houden. Volgens De Telegraaf storten de Amsterdammers een bedrag van zes miljoenen euro in het fonds, dat samen met PSV, Feyenoord, AZ en de KNVB is opgestart om het voetbal te helpen.

De verwachting is dat er later deze week een plan wordt gepresenteerd door de KNVB. Dat plan kan gezien worden als een noodplan om het Nederlandse voetbal door een moeilijke tijd te dirigeren. Ajax doneert daar rechtstreeks drie miljoen euro in, een bedrag afkomstig uit de Champions League-inkomsten. PSV, Feyenoord en AZ pompen er rechtstreeks allen een half miljoen euro in. Voor AZ kan dat bedrag nog hoger worden als het zich via de voorronde plaatst voor de Champions League.

Naast het Europese geld storten Ajax, PSV en AZ ook allemaal 250.000 euro naar de Eerste Divisie. Eerder werd er al een akkoord bereikt door directeuren Edwin van der Sar, Toon Gerbrands en Robert Eenhoorn af om een bedrag van vijf procent van de Europese inkomsten af te dragen aan de ECV voor het werken aan de veranderagenda. Voor Ajax komt dit neer op een bedrag van 2,4 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen