NEC stapt af van trainerstrio en zet Meijer voor de groep

2 juni 2020, 11:51

Als enige van het huidige trainersdrietal blijft Rogier Meijer werkzaam als hoofdtrainer van NEC. De oud-speler was afgelopen seizoen samen met Adrie Bogers en Francois Gesthuizen de hoofdcoach van de club, maar gaat nu alleen verder. NEC bevestigt dat hij voor één seizoen heeft getekend, met de optie op een extra seizoen.

Meijer was al sinds april 2019 onderdeel van de technische staf van de Nijmeegse club. Na het ontslag van trainer Jack de Gier nam de geboren Doetinchemmer de honneurs waar met Bogers en Ron de Groot. Het afgelopen seizoen bleef Meijer betrokken bij de selectie, waar hij onderdeel werd van het trainerstrio Bogers, Meijer en Gesthuizen. De 38-jarige coach staat met ingang van het nieuwe seizoen zelf voor de groep.

Hij krijgt hulp van De Groot, die overkomt van Jong NEC. "We hebben deze (interne) keuze bewust gemaakt. Rogier is al langere tijd onderdeel van onze club. Eerst bij de Voetbalacademie en daarna is hij vroegtijdig overgeheveld naar het eerste elftal", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Rogier heeft met zijn visie over voetbal een goede indruk op ons gemaakt. Daarnaast heeft hij de afgelopen anderhalf jaar al ervaring opgedaan en dat zijn voor zijn ontwikkeling grote en belangrijke stappen geweest. Als rechterhand hebben we Ron de Groot aangesteld, omdat hij de club van A tot Z kent en ongelofelijk veel ervaring heeft binnen de voetbalwereld en onze club. Het vak van assistent is hem op het lijf geschreven, dus ik heb er alle vertrouwen in dat er een goede en betrouwbare staf voor de groep staat het aankomende seizoen.''

NEC eindigde het afgelopen seizoen op de achtste plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen