Lyon tikt miljoenen af en neemt Ekambi permanent over

2 juni 2020, 18:18

Olympique Lyon heeft zich verzekerd van de diensten van Karl Toko Ekambi (27). De aanvaller werd al gehuurd van Villarreal en de Franse topclub heeft de koopoptie op de spits vandaag (dinsdag) gelicht. Er wordt 11,5 miljoen euro overgemaakt naar Spanje en er zijn nog enkele premies voor de toekomst afgesproken.

Dat schrijft Lyon op de clubsite. Afgelopen winterstop werd Ekambi gehuurd als tijdelijke vervanger van Memphis Depay, die geblesseerd was geraakt aan zijn knie. Hoewel de Nederlander inmiddels hard op weg is naar volledige fitheid, is de optie op Ekambi dus gelicht. Daarbij is ook nog een korting bedongen door Lyon, dat van origine 15,5 miljoen had moeten betalen om de Fransman binnenboord te houden. Dat is dus met vier miljoen euro verlaagd door El Submarino Amarillo.

De Spaanse club is niet rouwig over het vertrek van Ekambi, die in 2018 voor twintig miljoen euro werd aangetrokken. Hij kon bij de La Liga-club namelijk nooit echt doorbreken en werd zodoende verhuurd aan Lyon. Sindsdien speelde hij twaalf officiële duels voor die club, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists gaf. Daarin maakte hij dus voldoende indruk om blijvend overgenomen te worden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen