Twente stemde voor plan Eredivisie CV, ondanks gemiste 3,5 ton

2 juni 2020, 19:52

FC Twente is de club die financieel het hardst geraakt is met de afwikkeling van de tv gelden. De Tukkers lopen 3,5 ton mis doordat het huidige Eredivisie-seizoen wél meetelt in de verdeling van de tv-gelden, die wordt gedaan op de gemiddelde prestaties van de laatste jaren. Toch stemde de club uit solidariteit voor het voorstel van de Eredivisie CV.

"We hebben ermee ingestemd omdat we van mening zijn dat er toch een bepaalde mate van solidariteit moet zijn. Anders wordt het nooit wat. Als je alleen maar aan jezelf denkt, dan kom je nergens", legt Paul van der Kraan uit tegenover Voetbal International over de beslissing van de club.

Lees ook: Akkoord bereikt: bij tv-gelden hanteert Eredivisie de ranglijst

Door de veertiende plaats dit seizoen zakt de Eredivisie-club op de hele ranking van de elfde naar de dertiende plaats, wat de club zo'n 350.000 euro kost. "We hebben tijdens de vergadering wel de vraag gesteld: hoe is hiernaar gekeken? De ranglijst is niet erg consequent. Er was toch helemaal geen ranglijst? Daar is dus wel wat gedoe mee geweest, maar ik geloof het allemaal wel. We hebben geprobeerd de grote lijn te volgen en uiteindelijk gezegd: met dit voorstel kunnen we mee instemmen." Daardoor kon de Eredivisie CV naar buiten brengen dat het voorstel 'unaniem' werd gesteund door de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen