Gullit: "Niet juiste moment om demonstratie toe te staan"

3 juni 2020, 09:13

De demonstratie op De Dam had burgemeester Femke Halsema volgens Ruud Gullit niet mogen toestaan. Anderzijds toont de maatschappelijk betrokken oud-voetballer ook sympathie voor Halsema. Dat ze een prioriteit stelde, noemt Gullit een 'sterk signaal'.

"Zij vond het 'Black Lives Matter' uiteindelijk zo'n belangrijk issue dat zij het recht op demonstratie op de Dam boven corona stelde, hoewel veel coronamaatregelen werden genegeerd", zegt Gullit in De Telegraaf. "Dat vond ik een moedig en standvastig besluit van haar. Ik begrijp de kritiek, maar zij vond 'Black Lives Matter' even belangrijker dan corona en het schoonvegen van De Dam met geweld voor een demonstratie tegen racisme. Een sterk signaal. Maar het was niet het juiste moment om deze demonstratie toe te staan. Door de corona en de maatregelen daartegen zijn veel mensen in moeilijkheden gekomen."

Gullit constateert ook dat racisme een structureel probleem is. "De moord op de onschuldige George Floyd door een blanke politieman in Amerika brengt de etterende wond van racisme weer eens genadeloos aan de oppervlakte. Maar is uitbanning van racisme alleen kansrijk met een revolutie? Het is gevaarlijk denken, weet ik, maar zover is het blijkbaar gekomen bij mij. Na alle ervaringen en gebeurtenissen afgelopen tientallen jaren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen