10.000 fans bij Hongaarse finale, Oekraïense club zwaar getroffen

3 juni 2020, 09:35

Hoewel lege stadions voorlopig het 'nieuwe normaal' blijven, verwelkomt de Hongaarse bekerfinale woensdag al de eerste toeschouwers in groten getale. Circa 10.000 fans nemen plaats in de nieuwe Puskas National Arena (capaciteit 65.000 toeschouwers) voor het duel tussen Budapest Honved en Mezokovesd.

Fans worden toegelaten volgens het protocol om tussen iedereen vier stoeltjes vrij te laten. Mensen mogen ook niet achter elkaar zitten. "Afgelopen weekeinde zijn de stadions in de competitie voor het eerst weer voor supporters open gegaan", zegt Honved-speler én voormalig RKC'er Mohamed Mezgrhani tegen het Brabants Dagblad.

25 positieve gevallen

Bij het Oekraïense Karpaty Lviv spelen hele andere zorgen. Die club moet de activiteiten twee weken stilliggen, want onder spelers en het personeel werden maar liefst 25 mensen positief getest op het coronavirus. De competitie in Oekraïne is juist afgelopen weekend hervat. Omdat de eerste positieve gevallen bij Karpaty reeds bekend waren, kwam de hekkensluiter al niet in actie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen