KV Mechelen neemt na twee jaar afscheid van Swinkels en Castro

3 juni 2020 – Het KV Mechelen-boek sluit voor Arjan Swinkels (35) en Bram Castro (37). Zij hebben te horen gekregen dat hun aflopende contracten niet worden verlengd. Beiden waren twee jaar in dienst bij de club die afgelopen seizoen als zesde eindigde in de Pro League.

KV Mechelen neemt na twee jaar afscheid van Swinkels en Castro

Naast Swinkels en Castro vertrekken ook Dante Vanzeir, Jordi Vanlerberghe, Alexander Corryn, Clément Tainmont en Mamadou Bagayoko bij Mechelen. "We willen steeds een kwaliteitsvolle kern samenstellen waarin we het evenwicht tussen ervaring en jeugd behouden. En dat rekening houdend met de financiële mogelijkheden. Die evaluatie maken we elk seizoen", legt sportief directeur Tom Caluwé het vertrek van de spelers uit.

Swinkels en Castro promoveerden een jaar geleden met Mechelen naar het hoogste niveau van België. Ook won Malinwa het bekertoernooi. Swinkels, oud-speler van Willem II en Roda JC, speelde in totaal zestig wedstrijden voor Mechelen. Castro, die een verleden heeft bij Roda JC, PSV, MVV en Heracles Almelo verdedigde elf keer het doel van de Belgische club.

Castro twijfelt
Castro beëindigt mogelijk zijn loopbaan. Mocht er een leuke aanbieding komen, dan verlengt hij zijn carrière. Anders hoopt hij een managementfunctie te vinden. "Het is nog even afwachten", zegt hij tegen Tubantia.

Eredivisie

gerelateerd