Dost en De Guzman vergroten zorgen Werder Bremen

3 juni 2020, 22:34   Bijgewerkt: 3 juni 2020, 23:31

Eintracht Frankfurt heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door concurrent Werder Bremen een tik uit te delen. Mede dankzij assists van Bas Dost en Jonathan de Guzman wonnen Die Adlerträger met 0-3 van de club van Davy Klaassen. Eintracht Frankfurt stijgt door de zege naar de elfde plaats, terwijl Werder Bremen blijft steken op de zeventiende plek.

Om aan degradatie te ontsnappen, heeft Werder Bremen een sterke eindsprint nodig. De club uit Noord-Duitsland pakte uit de laatste drie wedstrijden zeven punten, maar dat was niet genoeg om de gevarenzone te verlaten. Bij een overwinning op Frankfurt was Werder naar de zestiende plaats gestegen, maar een goed resultaat bleef woensdag uit.

Voor Frankfurt was de wedstrijd eveneens belangrijk. De club van trainer Adi Hütter stond immers nog maar een paar punten boven de onderste plaatsen. Zonder Dost en De Guzman in de basis trad Frankfurt aan in het Wohninvest Weserstadion. Met Klaassen als basisspeler bij de thuisploeg was er toch nog wat Nederlandse inbreng binnen de lijnen.

De oud-Ajacied was na een kwartier dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn van richting veranderde schot werd gekeerd door Kevin Trapp. Even later was de middenvelder betrokken bij een VAR-moment. Frankfurt-aanvoerder leek in zijn strafschopgebied de bal met de hand te beroeren, maar Klaassen stond buitenspel. Daardoor kreeg niet Werder een strafschop, maar Frankfurt een vrije trap.

Na een uur viel het openingsdoelpunt. Op aangeven van Filip Kostic (ex-FC Groningen) kopte André Silva de 0-1 tegen de touwen. Een kwartier later werd de doelpuntenmaker vervangen door Dost, die weinig tijd nodig had om belangrijk te zijn. Hij verlengde met zijn hoofd een hoekschop, waarna mede-invaller Stefan Ilsanker de 0-2 scoorde. Vlak voor tijd maakte Ilsanker ook zijn tweede van de avond. Hij kopte raak na een vrije trap op De Guzman, die net daarvoor was ingevallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen