Salzburg verstevigt koppositie, LASK zakt naar derde plaats

3 juni 2020, 22:51

Red Bull Salzburg heeft bij de hervatting van de Oostenrijkse competitie de koppositie steviger in handen genomen. De regerend landskampioen was woensdagavond op eigen veld met 2-0 te sterk voor Rapid Wien. LASK Linz, tot voor kort nog de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga, verloor met 1-2 van TSV Hartberg.

De eerste wedstrijden in de kampioenspoule van de Bundesliga werden woensdagavond gespeeld.  De zes beste teams van de reguliere competitie nemen het de komende periode twee keer tegen elkaar op. LASK Linz zou als koploper beginnen aan het seizoensslot, maar kreeg onlangs zes punten in mindering voor het niet naleven van de de coronaregels. Een nieuwe domper volgde woensdag tegen Hartberg, op papier de minst sterke tegenstander in de kampioenspoule.

Salzburg profiteerde later op de avond van de misstap van LASK. Doelpunten van Patson Daka en Noah Okafor bezorgden de titelfavoriet een geslaagde herstart van de competitie. De voorsprong van Salzburg op de nieuwe nummer twee Wolfsberger bedraagt vijf punten. LASK staat nu derde en heeft zes punten minder dan de koploper.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen