Gisteren gemist: Eintracht wint bij Werder, Memphis demonstreert

4 juni 2020, 23:35

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 3 juni.

Memphis demonstreert weer: "We gaan het niet meer accepteren"

Memphis Depay heeft weer gedemonstreerd tegen racisme en politiegeweld. De Oranje-international was woensdagmiddag aanwezig bij de demonstratie bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Twee dagen geleden stond Memphis op De Dam in Amsterdam.

Dost en De Guzman vergroten zorgen Werder Bremen

Eintracht Frankfurt heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door concurrent Werder Bremen een tik uit te delen. Mede dankzij assists van Bas Dost en Jonathan de Guzman wonnen Die Adlerträger met 0-3 van de club van Davy Klaassen. Eintracht Frankfurt stijgt door de zege naar de elfde plaats, terwijl Werder Bremen blijft steken op de zeventiende plek.

Cartoon in Belgische krant wekt woede van Lukaku

Een cartoon in Het Nieuwsblad heeft kwaad bloed gezet bij Romelu Lukaku. Op de tekening wordt de manier waarop de Amerikaan George Floyd om het leven kwam door politiegeweld nagebootst door Wouter Vandenhaute en Michael Verschueren, hoofdrolspelers in de bestuursrevolutie bij RSC Anderlecht. 'Purple lives matter', zegt Vandenhaute, terwijl hij met zijn knie op de nek van Vandenhaute zit.

UEFA sluit Trabzonspor jaar uit van Europees voetbal

Trabzonspor mag volgend seizoen niet deelnemen aan een Europees clubtoernooi. De koploper van de Turkse competitie heeft de financiële zaken niet op orde en wordt daarvoor gestraft door de UEFA. Eindigt Trabzonspor dit seizoen niet op een Europese plek, dan wordt de straf een jaar doorgeschoven.

Salzburg verstevigt koppositie, LASK zakt naar derde plaats

Red Bull Salzburg heeft bij de hervatting van de Oostenrijkse competitie de koppositie steviger in handen genomen. De regerend landskampioen was woensdagavond op eigen veld met 2-0 te sterk voor Rapid Wien. LASK Linz, tot voor kort nog de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga, verloor met 1-2 van TSV Hartberg.

Maradona blijft bij Gimnasia, Simeone verliest trouwe assistent

Diego Maradona heeft zijn contract bij Gimnasia y Esgrima la Plata met een jaar verlengd. De Argentijnse club heeft het nieuws woensdag naar buiten gebracht. Atlético Madrid heeft eveneens trainersnieuws. Germán Burgos, rechterhand van hoofdtrainer Diego Simeone, vertrekt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen