'Portugal en Duitsland kanshebbers op hosten CL-restant'

4 juni 2020 – Portugal en Duitsland staan klaar om de organisatie van het restant van de Champions League op zich te nemen. Hoewel de eindstrijd van origine in Istanbul gepland stond, heeft het er alle schijn van dat dat niet langer het plan is van de UEFA. De gesprekken zijn achter de schermen in volle gang. 

'Portugal en Duitsland kanshebbers op hosten CL-restant'

Dat schrijft het Amerikaanse persbureau AP. Eerder al kwamen de geruchten nasr buiten dat de UEFA overweegt om het restant van dit seizoen op neutraal terrein af te werken en dat Turkije daarvoor geen optie is. Dat wordt in dit bericht onderschreven, waar bij Portugal en Duitsland als potentiële landen worden genoemd.

De stadions van Benfica en Sporting (in Lissabon) en Frankfurt, FSV Mainz en Hoffenheim (aldus Bild) worden geopperd als onderkomen. Zij zullen in dat scenario niet alleen de finale, maar alle nog resterende wedstrijden op zich moeten nemen. Er staan zelfs nog een paar achtste finales gepland, vanaf de ronde daarna zal een tweeluik mogelijk ook over één duel gespeeld worden.

Lees ook: 'Champions League-finale mogelijk toch niet in Istanbul'

De UEFA voert deze week verdere gesprekken met Turkse functionarissen om een definitief akkoord te sluiten over de verplaatsing van het evenement, zo schrijft het medium. Istanbul kan worden gekozen om een finale in een later jaar te organiseren. De verwachting is dat de UEFA een land kiest waar de quarantainewetten iets soepeler zijn en waar de nationale competitie ook zal zijn hervat. Overigens gaat de nationale competitie in Turkije op 12 juni ook weer worden hervat. De Europa League-finale in Gdansk gaat volgens NYT wel door op de geplande locatie.

UEFA Champions League

gerelateerd