Tottenham Hotspur leent bijna 200 miljoen euro van bank

4 juni 2020, 18:00   Bijgewerkt: 4 juni 2020, 18:05

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, leent Tottenham Hotspur 195 miljoen euro van de Bank of England. De Londenaren vrezen tot aan juni volgend jaar maar liefst 220 miljoen euro aan inkomsten mis te lopen. Dat komt vooral doordat het stadion, ook voor andere evenementen, nog lang verboden terrein is. 

De miljoenenlening wordt mogelijk gemaakt door de regeling 'Covid Corporate Financing Facility'. Dat betekent dat Spurs het bedrag terug kan betalen tegen het lage rentetarief van 0,5 procent. Tottenham zal het geld niet besteden aan nieuwe aankopen voor de selectie van José Mourinho.

"We hebben deze club altijd zelfvoorzienend geleid", aldus voorzitter Daniel Levy (foto) op de clubkanalen van Tottenham. "In de afgelopen twintig jaar dat ik bij de club ben, zijn er veel hindernissen geweest. Maar geen enkele had de omvang van deze pandemie. Het is absoluut noodzakelijk dat we - wetenschappers, technologen, de overheid en de evenementenbranche - samenwerken om op een veilige manier toeschouwers terug te krijgen naar de stadions."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen