Burgemeesters: "Houd rekening met een grillig seizoen"

4 juni 2020, 21:06

Paul Depla tempert de verwachtingen voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. Volgens de burgemeester van Breda, die namens alle 31 gemeentes met een profclub spreekt, is het niet vanzelfsprekend dat alles soepeltjes verloopt. "We zeggen tegen iedereen: houd rekening met een grillig seizoen en bereid je erop voor dat sommige dingen anders zullen verlopen dan je gewend bent geweest", aldus Depla.

"En ga dan niet gelijk zeggen: dat is oneerlijk of onsportief. Jongens, als we dát niet accepteren dan weet ik één ding zeker. Dan gaat het niet werken dit seizoen", zegt Depla tegen de NOS. "In de ene regio kan het virus harder toeslaan dan in de andere regio. Dat betekent dat in de ene regio voetbalwedstrijden verboden kunnen worden, terwijl elders voetbalwedstrijden doorgaan."

Het kan op de ranglijst voor grote verschillen zorgen. "Bijvoorbeeld tussen ploegen die pas twee wedstrijden hebben gespeeld en ploegen die al vijf wedstrijden hebben gespeeld. Normaal vinden we dat niet eerlijk. Maar misschien moet je maar accepteren dat dát er dit jaar bij hoort."

Momenteel is het streven dat de Eredivisie halverwege september begint.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen