"Denk dat clubs bij de vraagprijzen blijven die ze eerst hanteerden"

5 juni 2020, 09:02

Zaakwaarnemer Guido Albers verwacht dat de vraagprijzen op de transfermarkt niet heel veel zullen verschillen van voor de coronacrisis. De belangenbehartiger verwacht wel een reductie in de uiteindelijk te betalen prijzen, maar niet een enorme. "Deze week werd duidelijk dat Mauro Icardi toch nog steeds voor 50 miljoen euro van Inter naar Paris Saint-Germain gaat."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Zeker voor Nederland kan dat een belangrijk meetpunt zijn. "Als klein land moeten we proberen de marktwaardes van spelers in stand te houden. Dat is ons bestaansrecht", aldus Albers. "In algemene zin denk ik dat clubs bij de vraagprijzen blijven die ze hanteerden voordat corona uitbrak. Als uitgangspunt. Waar het vervolgens in de praktijk op uitdraait, weet nog niemand."

Hoewel de verwachting was dat de transferprijzen lager zouden liggen, rekent Albers daar nog niet direct op. "Ik ken ook zo al vijf spelers van wie de marktwaarde 30 procent lager is dan wat er nu op hen wordt geboden", aldus Albers. De KNVB kijkt bovendien naar de opties om de transfermarkt op te knippen in losse delen, om zich aan te kunnen passen aan de andere competities. Nederland is als kleiner land sterk afhankelijk van de ontwikkelingen in onder andere Engeland, Spanje en Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen