Bosz geniet van opponent Bayern, dat Thiago terugheeft

5 juni 2020, 15:25   Bijgewerkt: 5 juni 2020, 15:36

Peter Bosz heeft de loftrompet gestoken over opponent Bayern München. De coach van Bayer Leverkusen zegt te soms genieten van het spel van Der Recordmeister. "Als voetballiefhebber geniet ik van de manier waarop zij op dit moment spelen. Dat is soms indrukwekkend."

Dat zei hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel van komend weekend, waarin Bayer Leverkusen de koploper van Duitsland treft. Eerder dit seizoen werd er nog gewonnen door de Nederlandse coach. "Ze hebben een goede restverdediging, zetten veel druk op de bal en hebben veel indivduele kwaliteit. Als we iets willen bereiken, moeten we er allemaal in geloven, dapper voetballen en honderd procent zijn", weet Bosz, die niet wil winnen om de Duitse titelstrijd weer spannend te maken.

"We spelen niet voor anderen, maar voor onszelf. We willen de Champions League in en kunnen ons weinig puntverlies veroorloven. Daarom is het een belangrijke wedstrijd, we hebben de punten hard nodig", aldus Bosz, die niet kan beschikken over Lars Bender. Kevin Volland is wel inzetbaar, maar nog geen negentig minuten.

{image[340297][right-half][]}Thiago inzetbaar

Bij opponent Bayern München kwam er ook goed blessurenieuws, middenvelder Thiago is weer inzetbaar voor Hansi Flick. De laatste drie duels ontbrak de Spaanse middenvelder vanwege een spierblessure. Lucas Hernández is een twijfelgeval, terwijl Niklas Süle en Philippe Coutinho nog altijd ontbreken.

"Het team is gefocust", zei Flick over de drukke week. Midweeks komt de ploeg – net als Leverkusen overigens – uit in de DFB-Pokal. "De spelers trainen goed. Dit is de vijfde wedstrijd na de hervatting en ook die willen we graag winnen." De eerste vier duels kwam Der Rekordmeister tot een zege, waardoor ze op kampioenskoers liggen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen