Chaos in België: overbodig duel moet opnieuw gespeeld worden

6 juni 2020, 15:52

Zeer bijzondere taferelen in België: een duel tussen Virton en Beerschot op het tweede niveau moet worden overgespeeld. Dat oordeelt het Belgische Arbitragehof voor Sport (BAS). Ondertussen is de wedstrijd totaal overbodig geworden. Beerschot speelt deze zomer nog om promotie, terwijl de toekomst van Virton onzeker is.

In januari verloor Beerschot de uitwedstrijd tegen Virton met 1-0. Het doelpunt had echter niet mogen tellen. Er werd door Virton gescoord terwijl de scheidsrechter de spelers van Beerschot op voldoende afstand wilde zetten. Dus begon Beerschot een juridisch steekspel. Voor de Mannekes betekende de nederlaag destijds duur puntenverlies in de strijd om promotie. Uiteindelijk kwam de zaak bij het BAS te liggen. Het arbitragehof oordeelde vrijdag dat het duel opnieuw moet worden gespeeld.

Maar geen van beide clubs lijkt enig belang te hebben bij het overspelen. Beerschot bereikte de promotiefinale en daarvan wordt de return tegen OH Leuven nog gespeeld. Daarnaast heeft Virton vooralsnog geen nieuwe proflicentie voor volgend seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen