Bayern München neemt lastige horde Bayer naar titel simpel: 2-4

6 juni 2020, 17:31   Bijgewerkt: 6 juni 2020, 20:22

Bayern München kan de champagne voor de Bundesliga-titel koud zetten. Der Rekordmeister heeft zaterdag namelijk simpel afgerekend met het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, dat nog wel op voorsprong kwam. Daarom leek de ploeg van Hansi Flick zoals eerder het moeilijk te krijgen tegen Bayer, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. Al voor de pauze waren de rollen volledig omgedraaid en het einde in 2-4.  

De naam van angstgegner van Bayern München deed Bayer Leverkusen direct in de openingsfase eer aan, want binnen tien minuten werd Lucas Alario weggestuurd en met een beetje geluk schoot de spits de bal knap achter Manuel Neuer. Hoewel de vlag omhoog ging wegens buitenspel, werd de treffer goedgekeurd, omdat Alario op gelijke hoogte stond met de laatste verdediger. Eerder dit seizoen won Bayer Leverkusen al van Der Rekordmeister en ook vorig jaar in eigen huis werd er gewonnen van Bayern, maar het werd al snel duidelijk dat zo'n scenario het niet zou worden. De bezoekers hadden na de openingstreffer de overhand, kregen een aantal grote kansen en het wachten was op gelijkmaker. 

En nog voor de pauze werd het duel helemaal beslist: opnieuw ging de achterhoede niet helemaal vrijuit. Een lange bal van achteruit kwam voor de voeten van Serge Gnabry, die profiteerde van het uitkomen van Hrádecký. De doelman zag de bal over zich heen gaan, waardoor het duel beslist was: 1-3. Want hoewel Bayer Leverkusen door de drie wissels in de tweede helft weer even goed begon, waren de verhoudingen al snel in het duel weer hersteld.  

Bayern domineerde en kreeg de beste kansen tegenover wat speldenprikjes van Bayer. Nadat Coman en Goretzka een kans hadden hadden gemist, kopte Lewandowsi na ruim een uur de vierde treffer van Bayern op het bord. Het betekende zijn dertigste Bundesliga-treffer dit seizoen en zijn 44stein in alle competities. Daarmee onderschreef hij niet alleen zijn eigen topvorm, maar ook die van Bayern München. Dat invaller Florian Wirtz (17) vlak voor tijd fraai in de verre hoek zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte, was slechts voor de statistieken.

Na de hervatting van de Bundesliga werden door Bayern alle duels al gewonnen, maakte het zeventien doelpunten in vijf duels en kreeg het er slechts drie tegen. De vraag is dus niet óf, maar wanneer Flick met zijn elftal de titel krijgt uitgereikt. Door de remise van RB Leipzig tegen Paderborn, kan dat volgende week tegen Borussia Mönchengladbach - zonder de geschorste Müller en Lewandowski - al, mits Borussia Dortmund later op de dag verliest. Toch blijft het een kwestie van tijd.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen