Dortmund maakt moeizaam einde aan reeks Hertha BSC

6 juni 2020, 21:05   Bijgewerkt: 6 juni 2020, 21:49

Borussia Dortmund heeft de goede serie van Hertha BSC zaterdagavond tot een einde gebracht en stelt zo het kampioenschap van Bayern München in elk geval nog even uit. Bij een nederlaag tegen de ploeg uit Berlijn, die in uitstekende vorm verkeerde, had Der Rekordmeister komend weekend de Bundesliga-titel al kunnen vieren, maar door een fraaie treffer van Emre Can duurt het in elk geval langer voor het feest los kan in München.

In de tweede helft hield het ook niet over, maar nadat Jadon Sancho een grote kans had gemist, maakte tien minuten later Can na een fraaie combinatie het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij deed dat op aangeven van Sancho, die ondanks het kapper-incident 'gewoon' een basisplaats had. Dat gold ook voor Manuel Akanji, Thorgan Hazard, Axel Witsel en Raphael Guerreiro, die de regels zouden hebben overtreden. Sancho liet vlak voor tijd overigens nog een reuzenkans liggen op de tweede goal van Dortmund na een prachtige combinatie. 

Gewonnen werd er wel en daardoor moet Bayern München het kampioensfeestje voorlopig nog even uitstellen en doet BVB zelf uitstekende zaken in de strijd om de tweede plaats. Bayer Leverkusen en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368200/nederlaag-monchengladbach-in-freiburg-goed-nieuws-voor-bosz/,_blank,Borussia Mönchengladbach] gingen eerder deze speelronde namelijk onderuit, terwijl nummer drie RB Leipzig gelijkspeelde tegen hekkensluiter SC Paderborn. Hertha BSC kan de Europese aspiraties voorlopig weer even in de ijskast zetten, al had daar enkele weken geleden sowieso niemand op gerekend in Berlijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen