Cercle Brugge stuurt aan op Pro League met twintig clubs

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 juni 2020 – Als het aan Cercle Brugge ligt, krijgt de Pro League volgend seizoen een ander competitieformat. Onder meer Het Nieuwsblad schrijft dat de Belgische club komende vrijdag tijdens de Algemene Vergadering gaat voorstellen om de competitie uit te breiden van zestien naar twintig clubs.

Cercle Brugge stuurt aan op Pro League met twintig clubs

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wordt het voorstel aangenomen, dan degradeert Waasland-Beveren niet en melden Beerschot Wilrijk, OH Leuven, Westerlo en Union St. Gilloise zich op het hoogste niveau. Cercle Brugge wil dat de competitie in elk geval twee seizoenen uit twintig clubs bestaat. De nummer laatste degradeert direct naar het tweede niveau, terwijl de nummer negentien de play-offs instroomt. Er is een meerderheid van tweederde nodig om het format goed te keuren.

Ook wil Cercle Brugge af van het zogenaamde meervoudig stemrecht. De vijf grootste clubs hebben nu drie stemmen, de elf andere Pro League-clubs twee stemmen en de clubs op het tweede niveau hebben ieder één stem.

Eredivisie
In Nederland werd de voorbije maanden ook gesproken over het uitbreiden van de Eredivisie naar twintig teams. De KNVB maakte echter snel duidelijk dat een uitbreiding van de competitie geen optie was.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd