AZ, PSV, Willem II wachten op UEFA en regering

7 juni 2020, 10:39   Bijgewerkt: 7 juni 2020, 11:08

Het maken van plannen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen is lastig voor AZ, PSV en Willem II. De Eredivisie gaat vermoedelijk half september van start, maar de drie clubs komen waarschijnlijk eerder in actie vanwege hun deelname aan de voorronden van de Champions League en Europa League. Wanneer deze  Europese wedstrijden plaatsvinden, is echter nog niet duidelijk.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Op 17 juni wordt mogelijk duidelijk wanneer de voorronden gespeeld kunnen worden. Dan vindt een UEFA-overleg plaats. Bij Willem II houdt men voorlopig rekening met 13 augustus als speeldatum voor de tweede voorronde van de Europa League. De kans is echter groot dat er nog met speeldata geschoven gaat worden.

Mocht de UEFA de voorronde-wedstrijden in augustus inplannen, dan vormt dat een probleem. In Nederland mogen immers tot 1 september geen wedstrijden plaatsvinden. Daarnaast is het onduidelijk of tegen die tijd naar bepaalde landen kan worden afgereisd. In het deze week ingediende deltaplan staat dat Nederlandse clubs vanaf half juli hopen oefenduels te kunnen spelen, wat de voorbereiding op de Europese wedstrijden ten goede zou komen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen