Veelbesproken Rakitic sluit vertrek bij Barcelona uit

7 juni 2020 – Al langere tijd gonst het van de geruchten over een vertrek van Ivan Rakitic bij FC Barcelona. De 32-jarige Kroaat is echter niet van plan de Catalaanse hoofdstad deze zomer te verlaten. Het gebrek aan speeltijd knaagt aan hem, maar zijn tot 2021 lopende contract gaat hij uitdienen.

Veelbesproken Rakitic sluit vertrek bij Barcelona uit

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat maakt de middenvelder duidelijk in een interview met Kroaatse Tportal. "Tien tot vijftien dagen geleden had ik een gesprek met de club en de conclusie is dat er niets meer te bespreken is. Ik heb een contract tot de zomer van 2021 bij Barcelona en dit is de club waar ik wil blijven spelen. Mijn vrouw en kinderen zijn ook gelukkig in de stad. Er is voor mij geen reden om ergens anders aan te denken. Ik weet zeker dat ik hier langer zal blijven", aldus Rakitic.

Mede door de komst van Frenkie de Jong komt Rakitic dit seizoen minder aan spelen toe dan hij zou willen. In alle competities kwam hij dit voetbaljaar tot 31 optredens, waarvan vijftien als basisspeler. "Het is niet fijn als je niet speelt. Zeker niet als je niet begrijpt waarom en je daarvoor geen uitleg krijgt. Maar ik respecteer de beslissingen van de coach. Dit is geen individuele sport, maar een teamsport."

In april nam Rakitic ook al geen blad voor de mond toen hem werd gevraagd naar zijn toekomst. "Ik ben geen zak aardappelen: ik zal mijn eigen toekomst bepalen", zei hij toen. "Wat me het meest pijn deed, was niet of ik wel of niet speelde, maar vooral de weg. Je kunt niet op een plek zijn, als ze liever een andere speler hebben. Ik had er last van dit seizoen dat ze van me af wilden, net als in voorgaande jaren."

Eredivisie

gerelateerd