Capello geeft De Ligt gelijk: "Waarom zou ik hem tegenspreken?"

7 juni 2020, 15:53

Fabio Capello is zelf niet meer actief als trainer, maar houdt de voetbalwereld nog altijd nauwlettend in de gaten. De Italiaanse oud-trainer let vooral op de situatie bij Juventus, waar er met Maurizio Sarri dit seizoen een trainer voor de groep staat die aanvallend voetbal prefereert. Capello is positief over de werkwijze van zijn landgenoot.

Verdediger Matthijs de Ligt zei deze week dat Sarri de Italiaanse trainer is die het dichtst bij de Hollandse School komt. De Nederlander was positief over de manier waarop Sarri werkt. "Als De Ligt dat zegt, wie ben ik dan om hem tegen te spreken", zegt de 73-jarige Capello tegen Tuttosport. "Toch wil ik niet zeggen dat alleen Sarri bij de Hollandse School in de buurt komt, want er zijn meer coaches die dezelfde ideeën hebben. Sarri laat wel zien dat hij een intelligente trainer is. Het is een pragmatische trainer met een aanvallende en winnende stijl."

Toch is de prijzenkast van de trainer nog akelig leeg. Er staat alleen een Europa League-beker in, die hij vorig seizoen won met Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen