Schalke 04 wint weer niet en pakt een negatief clubrecord

7 juni 2020, 17:33   Bijgewerkt: 7 juni 2020, 17:43

Het loopt in de tweede seizoenshelft voor geen meter bij Schalke 04. Ook zondag ging het in de Bundesliga weer niet goed, aangezien er bij 1. FC Union Berlin met 1-1 gelijkgespeeld werd. De ploeg uit Gelsenkirchen wacht nu al twaalf duels op een Bundesliga-zege en dat is een negatief record.

Schalke is niet in vorm en begon zondag ook slecht aan de wedstrijd in Berlijn. Al na elf minuten was het raak voor de thuisploeg, die toesloeg door een doelpunt van Robert Andrich. De spits werd na dom balverlies bij Schalke de diepte in gestuurd en bleef uiterst koel voor het vijandelijke doel. Een nieuwe domper voor Schalke, maar de ploeg herstelde zich snel. Een kwartier later werd de gelijkmaker gemaakt door verdediger Jonjoe Kenny. Hij pegelde van grote afstand raak: 1-1.

Verder kwam Schalke niet en dat betekent dat de ploeg een negatief clubrecord uit 1993 heeft geëvenaard. Toen won de clubs voor het laatst een keer twaalf duels op rij niet in de Bundesliga. Door een vrij aardige eerste seizoenshelft staat de club nog wel op de redelijke tiende plaats. Union bezet de veertiende plaats en is ook al zeven duels op rij zonder overwinning. Voor beide teams had een overwinning zondag van grote waarde kunnen zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen