Van der Sar: "Belangrijke duels na de winterstop"

7 juni 2020, 20:26

Edwin van der Sar vindt dat de KNVB er alles aan moet doen om het voetbal aantrekkelijk te maken voor de supporters. De directeur van Ajax schoof zondag aan bij Studio Voetbal en stelde daar dat hij het een goed idee zou vinden om de belangrijke duels na de winterstop te laten spelen.

Het is in principe de bedoeling om vanaf september weer te gaan voetballen. Eerst zonder publiek en vervolgens vanaf 1 juni weer met supporters. Van der Sar denkt dat het goed is om dan na de winterstop de krakers te laten afwerken zodat er supporters bij kunnen zijn. "Dat is eerlijker en ook mooier om uit te zenden. Dan denk ik aan duels tussen bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord en PSV, maar ook aan regionale derby's als Twente-Heracles en Groningen-Heerenveen", zei Van der Sar.

De directeur weet dat het in ieder geval belangrijk is dat er wel gespeeld gaat worden. Daar moet volgens hem de prioriteit liggen. "Het belangrijkste is dat er gevoetbald wordt. Je moet gaan kijken naar je fans toe hoe je het aantrekkelijk kan maken. Topwedstrijden wil je het liefst met publiek zien en dat is denk ik ook een eerlijke manier om die duels te spelen."

Lees ook: Deltaplan Eredivisie: zes kleedkamers en minder ballenjongens

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen