Virtuele fans en FIFA-geluiden tijdens wedstrijden La Liga

8 juni 2020, 09:59

De stadions in Spanje zijn tijdens het restant van La Liga gevuld met virtuele fans. TV-kijkers kunnen ervoor kiezen om supporters te laten projecteren op de tribune. Tevens bestaat de optie om stadiongeluiden toe te voegen bij de live-uitzending. Komende donderdag wordt de Spaanse competitie hervat met Sevilla - Real Betis.

Het toevoegen van stadiongeluid werd eerder een geslaagd experiment in de Bundesliga. Echter keek de kijker van de Duitse competitie nog wel naar lege tribunes. Tijdens de Spaanse wedstrijden zit er bewegend publiek gehuld in de clubkleuren op de tribune. Voor het toevoegen van geluid werkt La Liga samen met EA Sports, de maker van FIFA. De audiobibliotheek van de bekende voetbalgame wordt realtime toegepast op wedstrijden. Dus bijvoorbeeld bij overtredingen klinkt er gefluit en na doelpunten wordt er gejuicht.

Ook krijgt de kijker beelden vanuit nieuwe cameraposities te zien. Camera's kunnen posities innemen die anders de zichtlijn van fans in het stadion belemmeren. "We doen dit zodat fans kunnen genieten van La Liga", zegt competitiebaas Javier Tebas. "We werken samen met wereldwijde partners om deze geweldige kijkervaring te bieden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen