Streuer: "FC Twente hoort in de subtop, niet onderin"

8 juni 2020, 17:29

FC Twente's technisch directeur Jan Streuer vindt niet dat de club komend seizoen moet spelen om degradatie te voorkomen. De man die voor hooguit één jaar werd aangesteld in Enschede is ambitieus met de Tukkers, zo deed hij uit de doeken.

Dat vertelde hij tijdens zijn presentatie tegenover RTV Oost. "Deze club hoort in de subtop, niet onderin en zeker niet in de Eerste Divisie. De doelstelling moet zijn om zo snel mogelijk naar de subtop te gaan", vindt Streuer, die wordt gezien als een soort tussenoplossing. "Ik ben 69 en teken geen contract voor drie jaar. Ik snap dat FC Twente iemand zoekt voor de lange termijn, maar als zoiets niet haalbaar is dan is dit een goede oplossing. Als ik hier wat voorwerk kan doen en er komt dan iemand die het overneemt, dan vind ik het prima."

Dat hij desondanks besloot het karwei toch te gaan doen, heeft twee redenen, legt Streuer uit tegenover De Telegraaf. "Ik ben hier als speler begonnen en kom uit de regio. En het is een mooie club, zoveel groter dan toen ik er speelde. FC Twente was mijn eerste club in het betaald voetbal en zal nu ook mijn laatste club zijn in het betaald voetbal, tenminste dat denk ik."

De eerste uitdaging is om een trainer aan te stellen. In het ideale scenario van Streuer wordt dat een Nederlander, ondanks dat de naam van Alexander Zorniger al concreet viel in Enschede. "Als club hebben we al contacten gelegd met mogelijke nieuwe trainers om alvast voorwerk te verrichten", weet Streuer. "Iedereen wil graag goed, leuk en aanvallend voetbal spelen, maar als je nu bijna niets hebt en er moeten allemaal nieuwe spelers komen, dan moet je kijken wat het beste bij je spelers past. Laten we eerst eens kijken hoe de kwaliteit van de spelers is, die we kunnen vinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen