'Monaco bereikt ook akkoord met NEC over Musaba'

8 juni 2020, 18:47   Bijgewerkt: 8 juni 2020, 18:52

NEC is dicht bij een akkoord met AS Monaco over de transfer van Anthony Musaba. De aanvaller (19) werd begeerd door diverse topclubs, maar de Fransen hebben de beste papieren en hij zou zelfs al op het punt staan om zijn handtekening onder een verbintenis te zetten. Het zou, net als bij de aanstaande transfer van Jan Paul van Hecke, gaan om een bedrag van zomaar twee miljoen euro.

Dat schrijft De Gelderlander. Onder andere Borussia Dortmund, VfB Stuttgart, Bayern München, Juventus, AC Milan en Olympique Lyon hebben interesse getoond in de talentvolle aanvaller, die 31 officiële duels voor NEC speelde en daarin negen doelpunten maakte en vijf assists gaf. In de jeugdopleiding kwam hij tevens uit voor Vitesse, maar pas bij NEC speelde hij zich echt in de kijker.

AS Monaco is een club die jaagt op talenten, om die vervolgens stapgewijs te laten doorbreken. In het geval van NAC-verdediger Van Hecke wordt de voetballer in kwestie vermoedelijk volgend seizoen weer verhuurd in Nederland. Of dat met Musaba ook aan de orde is, is niet bekend.

Lees ook: 'NAC Breda akkoord met AS Monaco over toptransfer Van Hecke'

Bij NEC houden ze zich overigens op de vlakte over het op handen zijnde akkoord. "Wij weten wat er speelt en met wie wij spreken. Dat is het belangrijkste. Er is pas sprake van een deal bij witte rook en die is er nog niet", laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten tegenover de ochtendkrant. NEC kan het geld van een Musaba-transfer, zeker in coronatijd, ontzettend goed gebruiken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen