CIES: De Ligt duurste centrale verdediger én duurste Nederlander

8 juni 2020, 23:46

Matthijs de Ligt is momenteel de duurste centrale verdediger ter wereld, althans diegene die de hoogste transferwaarde vertegenwoordigt. Dat blijkt uit onderzoek van International Centre for Sports Studies (CIES). Kylian Mbappé staat helemaal bovenaan de lijst van duurste spelers, gevolgd door Raheem Sterling en Jadon Sancho. Ook Frenkie de Jong is de duurste speler op zijn positie. 

Dat blijkt uit onderzoek van het CIES. De Ligt is de duurste centrale verdediger ter wereld, wel staan er met Trent Alexander-Arnold (171,1 miljoen) en Alphonso Davies (133,5 miljoen) twee vleugelverdedigers boven hem op de lijst. De Ligt is met ruim honderd miljoen tevens de duurste Nederlander, gevolgd door Frenkie de Jong (zie onder). De middenvelder van FC Barcelona wordt door het onderzoek bestempeld als de verdedigende middenvelder met de meeste transferwaarde. 

Lionel Messi staat 'slechts' 22ste, mede omdat zijn contract volgend jaar afloopt en de Argentijn al op hogere leeftijd is. De volledige top-tien bestaat dan ook uit relatief jonge profvoetballers, waardoor Cristiano Ronaldo met 62,8 miljoen euro op de zeventigste plaats staat. Hij is wel de oudste profvoetballer uit het fraaie lijstje, Bayern-talent Davies de jongste. Erling Haaland (vijftiende, 107,3 miljoen) de op een na jongste.

Griezmann is met 29 jaar de oudste speler uit het de top-tien. De voetballers komen overigens allemaal uit de hoogste vijf competities (Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië en Spanje), alleen die zijn meegenomen in dit overzicht. Martin Ødegaard sluit de rijen met een waarde van 48,4 miljoen euro. Keeper Ederson Moraes (€86,8 miljoen), De Jong (verdedigende middenvelder), aanvallende middenvelder Bruno Fernandes (104,9 miljoen) en aanvaller Mbappé zijn de duurste spelers per positie.

De Nederlanders in de lijst:

Matthijs de Ligt (Juventus) 104,7 miljoen

Frenkie de Jong (FC Barcelona) 102,1 miljoen

Virgil van Dijk (Liverpool) 98,5 miljoen

Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) 57,0 miljoen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen