Flinke puzzel voor FC Twente's technisch directeur Streuer

9 juni 2020, 09:53

FC Twente's nieuwe technisch directeur Jan Streuer staat voor een flinke puzzel. De huidige selectie voor komend seizoen bestaat uit vier doelmannen, twee verdedigers, vijf middenvelders en één aanvaller, waarvan bovendien wellicht nog spelers vertrekken. Er is ook nog eens geen geld voor grote transfersommen en de salarissen bij FC Twente gaan omlaag.

Dat schrijft TC/Tubantia althans. Bovendien moet de kern van de selectie idealiter op 29 juni al zichtbaar zijn, als de eerste training op het programma staat. En toch sprak Streuer uit terug te willen naar de subtop van de Eredivisie. "Het gaat een lastige strijd worden. Maar ik heb veel connecties en geloof er heilig in dat we een ploeg neer kunnen zetten die in de middenmoot mee kan draaien. We zullen agressief en alert moeten zijn", denkt Streuer, die de voorkeur heeft voor spelers met ervaring in de Eredivisie.

"Ik zou ze het liefst allemaal uit Nederland willen halen, maar dat kan niet. Ik richt me niet op een bepaald land, ik haal ze overal vandaan, als ze maar goed genoeg zijn", aldus Streuer. "Hoe we uiteindelijk willen gaan spelen, hangt ook af van de spelers die we hebben. Ik kan nu wel zeggen: we gaan aanvallen en pressievoetbal spelen, maar wat als we daar de types niet voor hebben?", vraagt hij zich hardop af.

Lees ook: Streuer: "FC Twente hoort in de subtop

Trainer gezocht

Ook een trainer moet nog worden aangesteld bij FC Twente en ook daarin heeft Streuer een belangrijk aandeel als technisch directeur, zo liet algemeen directeur Paul van der Kraan doorschemeren. Er werden wel gesprekken gevoerd met de Duitser Alexander Zorniger, maar Streuers voorkeur ligt duidelijk bij een Nederlander. "Er zijn genoeg Nederlandse trainers, zij kennen de competitie en de spelers goed."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen