Anita vertrok door corona bij Sofia, maar sluit terugkeer niet uit

9 juni 2020 – Vurnon Anita (op archiefbeeld) is alweer vertrokken bij CSKA Sofia, maar sluit een nieuw verblijf aldaar niet uit. De middenvelder annex verdediger tekende in februari een contract tot het einde van dit seizoen, maar door de coronacrisis kwam hij tot drie optredens namens de Bulgaarse club en uit voorzorg werd zijn contract daar ontbonden.

Anita vertrok door corona bij Sofia, maar sluit terugkeer niet uit

Dat vertelt hij tegenover VICE Sports. "We blijven in contact, maar er is nog niet echt een oplossing om dit seizoen terug te komen. Misschien volgend seizoen", aldus Anita. "Er zijn wel wat andere dingen die spelen, maar nog niks concreets. Ik krijg nu ook belletjes uit de Emiraten, dus alles ligt nu nog in het midden. Ik wil in elk geval weer lekker voetballen. Of het nou in Nederland is of ergens anders, ik sta overal voor open."

De oud-Ajacied liet zijn contract vanwege het coronavirus ontbinden. "Ik voelde me topfit, ben erheen gegaan en heb drie wedstrijden gespeeld. Ik werd meteen een belangrijke speler, maar toen kwam corona. Alles stopte, geen voetbal meer. Daar zat ik dan, in een hotel. Ik besloot met de club om mijn contract te ontbinden en vloog terug naar mijn familie."

Anita begon zijn loopbaan bij Ajax, waar hij ook de jeugdopleiding genoot. Daarna ging hij in Engeland aan de slag bij Newcastle United en Leeds United. Willem II is de laatste club waarvoor hij een wedstrijd speelde.

Eredivisie

gerelateerd