Gisteren gemist: Bosz naar finale, Diemers lonkt naar Feyenoord

10 juni 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 9 juni.

Bosz blaast bekersprookje uit en gaat met Leverkusen naar finale

Peter Bosz is nog één zege verwijderd van zijn eerste hoofdprijs als trainer. Met Bayer Leverkusen bereikte hij eenvoudig de finale van de DFB Pokal. In de halve finale van de Duitse beker rekende Leverkusen dinsdagavond eenvoudig af met vierdeklasser FC Saarbrücken: 0-3. Morgen weet Leverkusen wie het in de eindstrijd treft: Bayern München of Eintracht Frankfurt.

'Diemers heeft aangegeven alleen nog naar Feyenoord te willen'

FC Groningen lijkt naast Mark Diemers te grijpen. De middenvelder van Fortuna Sittard heeft zijn zinnen daadwerkelijk gezet op een transfer naar Feyenoord. De Rotterdammers willen de overgang ook zo snel mogelijk afronden. Zij hebben voor volgend seizoen een belangrijke rol voor hem in gedachten.

'Wijnaldum kan voor minstens drie seizoenen verlengen'

Georginio Wijnaldum stevent af op contractverlenging bij Liverpool. Beide partijen voeren positieve gesprekken over een nieuwe verbintenis. Het huidige contract van de Oranje-international loopt over een jaar af, maar van een vertrek is geen sprake. Wijnaldum wil graag bij Liverpool blijven en de club is vol vertrouwen dat er spoedig witte rook komt.

Luuk de Jong: "Onze excuses zijn gelukkig geaccepteerd"

De veelbesproken barbecue van Luuk de Jong is voor de spits een afgesloten hoofdstuk. De Jong richt zich deze week op de hervatting van La Liga, die voor Sevilla donderdag begint met de stadsderby tegen Real Betis. "We hebben onze excuses aangeboden en die zijn gelukkig geaccepteerd", aldus de voormalig PSV'er.

Problemen voor Ligue 1: rechter blokkeert degradatie

Een groot probleem voor de Ligue 1: de rechter heeft de degradatie van Amiens en Toulouse geblokkeerd. Competitieorganisator LFP moet een nieuwe besluit nemen over promotie/degradatie. Een (tijdelijke) uitbreiding naar 22 clubs ligt daarmee voor de hand. Daarnaast had de rechter slecht nieuws voor Olympique Lyon.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen