Luuk de Jong: "Onze excuses zijn gelukkig geaccepteerd"

9 juni 2020, 22:00

De veelbesproken barbecue van Luuk de Jong is voor de spits een afgesloten hoofdstuk. De Jong richt zich deze week op de hervatting van La Liga, die voor Sevilla donderdag begint met de stadsderby tegen Real Betis. "We hebben onze excuses aangeboden en die zijn gelukkig geaccepteerd", aldus de voormalig PSV'er.

Tweeënhalve week geleden schoof De Jong bij teamgenoten aan voor een barbecue. Op een foto die opdook bleek de oud-topscorer van de Eredivisie coronaregels te overtreden. Er waren te veel personen aanwezig en de genodigden hielden ook niet genoeg afstand "Die spelers zijn mijn buren. Ze hadden ons uitgenodigd, we gingen ernaartoe en dan wordt er zo'n foto gemaakt en valt iedereen erover. Het was niet slim om te doen. We waren allemaal negatief getest en alleen met familie, maar we weten dat we fout zaten", zegt De Jong tegen De Telegraaf.

Lees terug: harde kritiek op De Jong: 'Onbegrijpelijk en onacceptabel'

Voor de aanvaller is de blik inmiddels gericht op de seizoenshervatting. Hij hoopt met Sevilla de huidige derde plaats vast te houden. "Het zal toch anders zijn. Ik vind het altijd mooi als je als uitspelende ploeg het thuispubliek stil kan krijgen met een doelpunt. En bij een overtreding rol je soms misschien nét iets langer door en kan het publiek je helpen", zegt De Jong. "Ik denk dat wedstrijden nu nog meer op details worden beslist. En ik kan me ook voorstellen dat spelers, die bijvoorbeeld worden uitgefloten bij een slechte pass en daar stress van krijgen, nu vrijer kunnen voetballen. Het belangrijkste is dat je jezelf nu moet pushen dat je net zo gefocust bent als tijdens een 'normale' wedstrijd. Dat is niet zo makkelijk, want als je het veld opkomt en het publiek zingt je toe, krijg je daar automatisch een boost van."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen