Bosz blaast bekersprookje uit en gaat met Leverkusen naar finale

9 juni 2020, 22:41   Bijgewerkt: 9 juni 2020, 22:46

Peter Bosz is nog één zege verwijderd van zijn eerste hoofdprijs als trainer. Met Bayer Leverkusen bereikte hij eenvoudig de finale van de DFB Pokal. In de halve finale van de Duitse beker rekende Leverkusen dinsdagavond eenvoudig af met vierdeklasser FC Saarbrücken: 0-3. Morgen weet Leverkusen wie het in de eindstrijd treft: Bayern München of Eintracht Frankfurt. 

Leverkusen was van tevoren gewaarschuwd voor Saarbrücken. De stuntploeg uit de Regionalliga had in het toernooi al afgerekend met FC Köln en Fortuna Düsseldorf. Leverkusen liet het niet zover komen. Geen moment kwam het elftal van Bosz in de problemen, ook al was de ploeg op enkele plaatsen gewijzigd. Die Werkself moest het net als zaterdag tegen Bayern München stellen zonder Kai Havertz en Daley Sinkgraven. Ook Leon Bailey was niet inzetbaar. Ten opzichte van afgelopen weekend wijzigde Bosz zijn elftal op vijf plaatsen. Tot het basiselftal behoorde onder meer de zeventienjarige Florian Wirtz, die tegen Bayern de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga werd.

Vanaf minuut één omsingelde Leverkusen de thuisploeg en zocht het geduldig naar de openingstreffer. Dat bleek het perfecte recept voor een eenvoudige avond. Binnen twintig minuten liet Leverkusen twee treffers op het scorebord noteren. De 0-1 was een fraaie. Karim Demirbay legde met een lange pass de bal achter de defensie van Saarbrücken en pikte Moussa Diaby op om af te ronden. Aan de 0-2 ging een misverstandje van Saarbrücken vooraf. Lucas Alario was er vervolgens als de kippen bij om af te drukken.

Saarbrücken kwam verder niet in het stuk voor. Met de snelle 0-2 op zak had Leverkusen de wedstrijd volledig onder controle. Ondanks een aantal goede kansen bleef het bij slechts drie doelpunten voor de gasten. Bij het derde doelpunt van Leverkusen blonk Demirbay opnieuw uit in zijn voorbereidende werk en was dit keer Karim Bellarabi het eindstation. Voor Bellarabi eindigde de halve finale wel in mineur. In de slotfase greep de rechtsbuiten naar zijn hamstring en zag het er ogenschijnlijk niet goed uit, waardoor de avond van Bosz niet geheel zorgenloos bleef. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen