AZ verhuurt De Boer en haalt Verhulst als stand-in goalie

10 juni 2020, 15:45

De Graafschap heeft met de komst van Rody de Boer (22) de selectie voor komend seizoen vrijwel rond. Door een kwartet aanwinsten waren de veldspelers vrijwel allemaal binnenboord en nu de verhuurperiode van De Boer, die voor één seizoen overkomt van AZ, is afgerond, is de selectie vrijwel helemaal compleet. AZ haalt op haar beurt Hobie Verhulst als nieuwe stand-in keeper.

De Alkmaarders lieten eerder deze week Jasper Schendelaar naar Telstar vertrekken, waardoor het na de verhuurbeurt van De Boer geen waardige vervanger in de A-selectie heeft van Marco Bizot. Voor die plek is de keuze gevallen op Hobie Verhulst: hij is transfervrij na zijn vertrek bij Go Ahead Eagles. Daarbij gaat het overigens om een mondeling akkoord, de handtekening staat nog niet op papier. Verhulst komt uit de jeugd van AZ en speelde via FC Volendam en Kowet bijna tweehonderd duels in de Eerste Divisie.

{image[336965][right-half][]}Jurjus niet beschikbaar

Door het vertrek van Hidde Jurjus, die terugkeert naar PSV waar hij nog een eenjarig contract heeft, was De Graafschap op zoek naar een nieuwe keeper. Het schatte in dat de komst van Jurjus moeilijk zou worden en besloot daarom verder te kijken. De Boer speelde bij Telstar eerder al een seizoen onder Mike Snoei, de huidige hoofdtrainer van De Superboeren

Lees ook: De Graafschap slaat transferslag in coronatijd: "Scherpe keuzes"

De Boer speelde twee duels in de Eredivisie, toen Marco Bizot geschorst was, en kwam tot achttien wedstrijden bij Jong AZ. Eerder kwamen Elmo Lieftink (Go Ahead Eagles), Julian Lelieveld (Vitesse), Danny Verbeek (FC Den Bosch) en Joey Konings (Heracles Almelo) al over naar De Graafschap.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen